Wesela 2025/26
Wesele 2025/26

 Ślub i wesele to bardzo ważna i podniosła chwila w życiu nowożeńców.
Marzenie o idealnym weselu może stać się rzeczywistością. Jesteśmy w stanie
sprawić, że dzień ten na zawsze zapadnie w pamięć Pary Młodej i gości,
którzy z uśmiechem na ustach wspominać będą ten dzień.
W urokliwych wnętrzach Pałacu w Folwarku Ńemino organizujemy wesela z
udziałem do 150 osób.

Dysponujemy 23 wygodnymi pokojami dla gości oraz dużym parkingiem.
Zapewniamy miłą i profesjonalną obsługę oraz smakowite i różnorodne menu,
które z pewnością zachwyci każdego.

 

W cenie menu oferujemy:

  • organizację przyjęcia weselnego w stylowej sali bankietowej
  • wykwintne menu
  • apartament na noc poślubną dla Pary Młodej
  • ofertę specjalną na pokoje dla gości weselnych
  • voucher na kolację w pierwszą rocznicę ślubu
  • możliwość wykonania sesji zdjęciowej w pięknym plenerze Folwarku Ńemino
  • „oskarowe“ wejście Pary Młodej – czerwony dywan
  • opiekę organizatora podczas trwania przyjęcia weselnego
  • plac zabaw dla dzieci
  • duży, bezpłatny parking

Uprzejmie informujemy, że nasza oferta jest jedynie wstępną propozycją i jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i uwagi. Serdecznie zapraszamy na spotkanie, podczas którego z przyjemnością opowiemy o możliwościach naszego obiektu.

 

Propozycja I

Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Aperitif – lampka wina musującego dla Pary Młodej i Gości

Przystawka

Pasztet z pistacjami w towarzystwie kolorowych sałat z żurawiną

Zupa

Tradycyjny rosół babuni z karotką i makaronem domowym

II danie – półmiski

  • Roladki drobiowe z bazylią i serem mozarella
  • Kotlet de volaille
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Potrawka z kurczaka z ryżem i białym sosem
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Warzywa blanszowane
  • Bukiet surówek – 2 rodzaje
  • Buraczki z renetą na ciepło

Deser

Szarlotka z cynamonem na ciepło z bitą śmietaną i gałką loda waniliowego

Zakąski zimne

  • Karczek wieprzowy pieczony w kminie
  • Schab z bekonem – rolada
  • Terrina drobiowa z mozarellą
  • Tymbaliki drobiowe
  • Paleta wędlin wiejskich
  • Marynaty
  • Zimne sosy
  • Filet z pstrąga w krystalicznej zalewie
  • Ruloniki z łososia wędzonego z musem chrzanowym
  • Filet z matiasa w oliwie
  • Sałatka z blanszowanym brokułem, dressingiem jogurtowym z ziarnami słonecznika
  • Gyros
  • Pieczywo, masło

Dania po północy

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

Do wyboru:

  • Karkówka oberżysty
  • Udziec drobiowy z pieczarkami
  • Pieczeń wieprzowa w sosie z runa leśnego

Napoje zimne i gorące

  • Soki owocowe
  • Woda niegazowana z miętą i cytryną
  • Kawa i herbata

Propozycja II

Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Aperitif – lampka wina musującego dla Pary Młodej i Gości

Przystawka

Łosoś marynowany z pieprzem konserwowym na kruchej sałacie

Zupa

Consome z kaczki z zielonymi kluseczkami

II danie – półmiski

  • Roladki drobiowe z bazylią i serem mozarella
  • Kotlet de volaille
  • Rarytas kaczy ze złotą renetą na modrej kapuście
  • Zraz wołowy z korniszonem i bekonem
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Warzywa blanszowane
  • Bukiet surówek – 2 rodzaje
  • Buraczki z renetą na ciepło

Deser

Lody waniliowe na bitej śmietanie z gorącym sosem wiśniowym

Zakąski zimne

  • Karkówka z borowikiem
  • Schab z bekonem – rolada
  • Terrina z brokułem
  • Paleta wędlin wiejskich
  • Marynaty
  • Zimne sosy
  • Filet z pstrąga w krystalicznej zalewie
  • Tymbalik z łososia
  • Filet z matiasa ze złotą renetą
  • Filet z makreli na sosie chrzanowym
  • Sałatka wielowarzywna z fetą
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i chrupiacym bekonem
  • Pieczywo, masło

Dania po północy

  • Bogracz lub forszmak drobiowy
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

Do wyboru:

  • Karkówka oberżysty
  • Szaszłyk drobiowy
  • Pieczeń wieprzowa w sosie z runa leśnego

Napoje zimne i gorące

  • Soki owocowe
  • Woda niegazowana z miętą i cytryną
  • Kawa i herbata

Propozycja III

Tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą
Aperitif – lampka wina musującego dla Pary Młodej i Gości

Przystawka

Carpaccio z buraków z aromatycznym vinegree

Zupa

Aromatyczny rosół z bażanta z lanymi kluseczkami

II danie – półmiski

  • Polędwiczki wieprzowe na sosie z runa leśnego
  • Kotlet de volaille
  • Rarytas kaczy ze złotą renetą na modrej kapuście
  • Zraz wołowy z korniszonem i bekonem
  • Ziemniaki z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Warzywa blanszowane
  • Bukiet surówek – 2 rodzaje
  • Buraczki z renetą na ciepło

Deser

Gruszka gotowana w szafranie na sosie waniliowym z sorbetem truskawkowym

Zakąski zimne

  • Polędwiczka wieprzowa faszerowana borowikiem
  • Karczek wieprzowy pieczony w kminie
  • Paleta wędlin wiejskich
  • Marynaty
  • Zimne sosy
  • Sery z bakaliami
  • Filet z pstrąga w krystalicznej zalewie
  • Tymbalik z łososia
  • Filet z matiasa ze złotą renetą
  • Sałatka wielowarzywna z fetą
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami i chrupiacym bekonem
  • Pomidory z mozarellą i bazylią
  • Pieczywo, masło

Atrakcja dodatkowa

  • Indyk z sosem żurawinowym

Bufet łakoci

Ciasta, owoce, tort weselny

Dania po północy

  • Potrawka cielęca z szyjkami rakowymi
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Karkówka oberżysty
  • Trio pierogowe: z kaczką, dzikiem, szpinakiem

Do wyboru:

  • Karkówka oberżysty
  • Udziec drobiowy z pieczarkami
  • Pieczeń wieprzowa w sosie z runa leśnego

Napoje zimne i gorące

  • Soki owocowe
  • Woda niegazowana z miętą i cytryną
  • Kawa i herbata

 

Usługi dodatkowe

  • Poprawiny – czas trwania 6 godzin
  • Poprawiny w formie grilla
  • Ślub w plenerze
  • Stół wiejski
  • Live cooking
  • Dzik, indyk, rolada z piersi indyczej, prosiak faszerowany
  • Ciasta, deserki koktajlowe, owoce filetowane
  • Tort
  • Napoje gazowane
  • Pokrowce na krzesła
  • Dekoracje kwiatowe
  • Piwo w kegu na poprawiny
  • Ceny specjalne na alkohol oraz opcja baru weselnego
  • Stawki specjalne dla dzieci

 

Więcej informacji udzielimy Państwu telefonicznie oraz w wiadomości e-mail : manager@nemino.pl

Zapraszamy do osobistego odwiedzenia Folwarku i zapoznania się ze wszystkimi jego atutami.